IP Parking wint Europese aanbesteding voor de installatie van 500 EV-laders in Utrecht

23 juli 2024

Als IP Parking zijn we trots dat we de Europese aanbesteding van de stad Utrecht hebben gewonnen. Dit belangrijke project omvat de installatie van ongeveer 500 laadpunten voor elektrische voertuigen (EV) in meerdere gemeentelijke parkeergarages. Dit gaat zorgdragen voor een naadloze Park & Charge-ervaring in de stad en is een belangrijke stap in de richting van duurzame stedelijke mobiliteit.

 

Ons project gaat verder dan alleen de installatie van EV-laders. IP Parking introduceert een unieke en innovatieve laadoplossing die onze klanten volledige controle geeft over hun laadinfrastructuur en een aantrekkelijk nieuw bedrijfsmodel biedt. Ontwikkeld in samenwerking met BlueMarble Charging in de vorm van onze joint venture, IP Charging.

 

Ons doel was om een bedrijfsmodel te ontwikkelen dat qua controle en transparantie vergelijkbaar is met die van exploitanten en leveranciers van parkeersystemen. Onze oplossing omvat daarom niet alleen de installatie van EV-laders inclusief remote service en onderhoud, maar ook een volledig klant gestuurd Charge Point Management System (CPMS) software. Dit stelt klanten in staat om hun laadinfrastructuur zelf te beheren en eind-tarieven te bepalen zonder de tussenkomst van externe bedrijven, dus op dezelfde manier waarop wij onze parkeersystemen beheren. Dit verschilt van de huidige marktsituatie, waarin eind-tarieven veelal worden vastgesteld door de verschillende e-MSP's, waardoor exploitanten weinig controle hebben over hun eigen EV-laadbedrijf.

 

Naast het CPMS ontwikkelen we een e-Mobility Service Provider (eMSP) oplossing voor onze klanten. Deze oplossing stelt consumenten in staat om laders eenvoudig te activeren en te betalen voor de elektriciteit die ze gebruiken. Ons Park-Charge-Pay concept integreert parkeren en EV-laden, wat zorgt voor een superieure gebruikerservaring met transparantie, eerlijke prijzen en volledige controle voor onze klanten.

 

De ontwikkeling en implementatie van onze Park-Charge-Pay oplossing laten zien dat we ons inzetten voor innovatie en duurzaamheid. Door een geïntegreerde parkeer- en laadervaring te bieden, willen we de gebruikerstevredenheid verhogen en onze klanten een aantrekkelijk bedrijfsmodel bieden.

 

Wilt u ook uw parkeerders een superieure laadervaring bieden en tegelijkertijd uw winstgevendheid vergroten? IP Parking staat klaar om u te helpen!

 

Neem contact op! 

 

 

 

Terug